Să îl (re)descoperim și să îl (re)vedem pe Andrei Șerban

Această secțiune face parte din proiectul implementat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”- „Citim împreună. Rămânem împreună. Stăm acasă.”


andrei_serbanBiblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” continuă seria activităților culturale cu o acțiune inedită, intitulată „Să îl (re)descoperim și să îl (re)vedem pe Andrei Șerban”, în cadrul căreia oferim utilizatorilor noștri posibilitatea de a vedea, în premieră pentru România, spectacole de teatru și operă jucate pe marile scene din străinătate și care poartă amprenta marelui regizor Andrei Șerban.
Înregistrările acestor spectacole fac parte din colecția donată de Andrei Șerban și se vor regăsi în fondul „Andrei Șerban” din Muzeul Cărții și Exilului Românesc.
În cadrul acestei acțiuni, pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, precum și pe pagina de facebook a Muzeului Cărții și Exilului Românesc, aveți posibilitatea de a viziona în premieră în România spectacolele de teatru și operă ce poartă amprenta marelui regizor Andrei Șerban, spectacole care nu au fost până acum accesibile publicului din țara noastră.

  • Spectacolul „Soldatul de ciocolată”, pus în scenă în anul 2015, la Teatrul Malyi din Sankt Petersburg, în regia lui Andrei Șerban
   Facebook, 22.04.2020.

 

  • Spectacolul „Văduva Veselă”, a cărui premieră a avut loc la Opera de Stat din Viena, în anul 1999. Spectacolul, interpretat în limba germană, a fost pus în scenă în regia lui Andrei Șerban, sub conducerea dirijorului John Elliott Gardener.
   Facebook, 13.04.2020.

 

  • Spectacolul „Neguțătorul din Veneția”, pus în scenă în anul 2002, în limba franceză, la Teatrul de Comedie Franceză din Paris (Comédie Française)
   Facebook, 08.04.2020.

 

  • Spectacolul „Neguțătorul din Veneția”, pus în scena în regia lui Andrei Șerban. Spectacolul s-a jucat la American Repertory Theater, Boston, pe data de 16 decembrie 1998.
   Facebook, 06.04.2020.

 

  • Spectacolul „Otello”, de Giuseppe Verdi, pus în scenă la Opéra Bastille, din Paris, în regia lui Andrei Șerban.
   Facebook, 01.04.2020.

 

  • Spectacolul „L’italienne à Alger” (Italianca în Alger), drama scrisă de Gioacchino Rossini în anul 1831 și pusă în scena la Paris, în regia lui Andrei Șerban.
   Facebook, 30.03.2020.

 

 • Spectacolul „L’Avare” (Avarul), comedie satirică în cinci acte a dramaturgului francez Molière, jucată în limba franceză pe scena teatrului „Comedie-Française” din Paris, în anul 2000.
  Facebook, 25.03.2020.