Pe aripile poeziei

Pe aripile poeziei, ediția a 46-a

Suntem pe punctul de a da startul unui veritabil maraton de poezie. În orele următoare, începând cu ora 8:00 și până târziu în seară, la 19:15, desfășurăm, sub privirile dumneavoastră, în cadrul concursului nostru tradițional de poezie pentru cei mici, nu mai puțin de 47 de participanți; copii – elevi în clasele pregătitoare, întâi, a doua, a treia, a patra și a cincea, de la numeroase unități de învățământ din județele Dolj și Gorj.

Competiția a fost strânsă, motiv pentru care sarcina juriului a fost extrem de dificilă și delicată. Totuși, pentru a stabili o ierarhie, au fost alocate premii și mențiuni pentru absolut toți copiii.

În cadrul fiecărei postări înregistrare, oferim detalii cu privire la participant, școala de proveniență, dar și profesorul îndrumător.

Le mulțumim copiilor, profesorilor și părinților. Pe aripile poeziei merge mai departe, în acest an într-un format exclusiv digital.


Clasa a V-a


Lavinia Ștefan, învață la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Alunița Popa. Recită “Orice copil”, de George Țărnea. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.

Erich Gugu, învață la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Alunița Popa. Recită “Spânzuratul”, de Marin Sorescu. Cu această prestație, a obținut Premiul I.


Clasa a IV-a


Florentina Ștefania Pață, învață la Școala Gimnazială din comuna “Desa” (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Mădălina Popa. Recită “1 Iunie, strop din Rai”, de Aurora Luchian. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Beniamin Sandu, învață la Școala Gimnazială din comuna Celaru (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Verginia Lupu. Recită “1 Iunie, zi de sărbătoare”, de Aurora Luchian. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Erika Maria Marin, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Mihaela Gheorghiu. Recită “Ariciul”, de Otilia Cazimir. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.

Francesca Baglioni, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Mihaela Gheorghiu. Recită “Concursul de zbor”, de Ana Blandiana. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.

Carmen Nănău, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Mihaela Gheorghiu. Recită “Abece”, de Tudor Arghezi. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Daria Theodora Marinaș și Maria Teodora Șoșea învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Ghinea. interpretează “Ioana și cucoana”, de Ion Creangă. Cu această scenetă, au obținut mențiune.


Clasa a III-a


Elena Sandu, învață la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Elena Grigore. Recită “Creion”, de Tudor Arghezi. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.

Antony Neacșu, învață la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Elena Grigore. Recită “Pedeapsa mâței”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Răzvan Ciuciu, învață la Școala Gimnazială din comuna Coșoveni (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Monalisa Corneșeanu. Recită “Copile drag, de ziua ta!”. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.

Bucura Stancu, învață la Școala Gimnazială “Sf. Gheorghe” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Daniela Lupu. Recită “Rămâi, vară, pe la noi”, de Valentina Pătraru. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Anastasia Stan, învață la Școala Gimnazială din comuna Crușeț (Gorj), sub îndrumarea învățătoarei Paula Nicola. Recită “Bunica”, de Ștefan Octavian Iosif. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.

Maria Luiza Bițînă, învață la Școala Gimnazială din comuna Castranova (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Mirela Pisică. Recită “Șase pui ș-o biată mamă”, de Vasile Militaru. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Denisa Schmidt, învață la Școala Gimnazială din comuna Castranova (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Mirela Pisică. Recită “Papucii gâscanului”, de George Coșbuc. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Daria Andreea Diaconu, învață la Școala Gimnazială din comuna Castranova (Dolj), sub profesoarei Ileana Iliescu. Recită “În bibliotecă”, de Ana Blandiana. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Bianca Valentina Cafandru, învață la Școala Gimnazială din comuna Castranova (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Mirela Pisică. Recită “Cățelușul șchiop”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Ștefan Cătălin Dumitrașcu, învață la Școala Gimnazială din comuna Castranova (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Mirela Pisică. Recită “Un duel”, de George Topîrceanu. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.


Clasa a II-a


Sofia Maria Piciu, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Diana Asproiu. Recită “Bine e la noi acasă”, de Emilia Căldăraru. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Lucian-Andrei Nicola, învață la Școala Gimnazială din comuna Crușeț (Gorj), sub îndrumarea învățătoarei Paula Nicola. Recită “Copilăria bunicului”, de Emilia Plugaru. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Eliza Niculescu, învață la Școala Gimnazială din comuna Calopăr (Dolj), sub îndrumarea învățătorului Cătălin Gugu. Recită “Fiind băiet păduri cutreieram”, de Mihai Eminescu. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Fabrițio Manolea, învață la Școala Gimnazială din comuna Calopăr (Dolj), sub îndrumarea învățătorului Cătălin Gugu. Recită “Pentru tine, primăvară”, de Otilia Cazimir. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Nicolas Bălteanu, învață la Școala Gimnazială din comuna Calopăr (Dolj), sub îndrumarea învățătorului Cătălin Gugu. Recită “A venit un lup din crâng”, de George Coșbuc. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.

Denisa Gabriela Zmărăndache, învață la Școala Gimnazială din comuna Celaru (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Mariana Gorun. Recită “Când cireșele-s în pârg”, de Aurora Luchian. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.


Clasa  I-a


Anastasia Hogea, învață la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Craiova, sub îndrumarea profesoarelor Elena Șerban și Florentina Manasia. Recită “Un porumbel”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Anamaria Gugu, învață la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Craiova, sub îndrumarea profesoarelor Elena Șerban și Florentina Manasia. Recită “Lupul și mielul”, de La Fontaine. Cu această fabulă, a obținut Premiul al II-lea.

Ianis Andrei Udriște, învață la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Craiova, sub îndrumarea profesoarelor Elena Șerban și Florentina Manasia. Recită “Prințul Miorlau”, de Nina Cassian. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Antonia Popa, învață la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Nicolița Barbu. Recită “Ce ești tu copilărie”, de Aurora Luchian. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.

Denis Geană, învață la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Nicolița Barbu. Recită “Copilăria bunicului”, de Emilia Plugaru. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.

Luca Florescu, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Broscoiul”. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Kevin Brîndușoiu, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită fabula “Bivolul și coțofana”, de George Topîrceanu. Cu această fabulă, a obținut mențiune.

Adelina Mitran, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Furnica”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Andreea Islicaru, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Primăvara-și ia adio”, de Emilia Plugaru. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Maria Anastasia Monea, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Gospodina”, de Otilia Cazimir. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Andrei Bicu, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Gospodina”, de Otilia Cazimir. Cu această poezie, a obținut Marele Premiu “Pe aripile poeziei”.

Sofia Odor, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Puișorul moțat”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.

Tiana-Ioana Oprișan, învață la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Narcisa Riza. Recită “Gândăcelul”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Alexia Bădan-Radu, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Roxana Soreanu. Recită “Orice copil are un nume”, de George Țărnea. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Ilinca Pîrvu, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Roxana Soreanu. Recită fabula “Bivolul și Coțofana”, de George Topîrceanu. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Ilinca Nuță, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Diana Stănculeasa. Recită “1 Iunie, strop din Rai!”, de Aurora Luchian. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Nathalia Comoșteanu, învață la Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Diana Stănculeasa. Recită “E ziua ta, copile!”. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Antonia Viasiu, învață la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trișcu”, sub îndrumarea învățătoarei Tasi Sofia Fugaciu. Recită “Începem grădinăritul”, de Niculina Mureșan. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Elena Zaharie, învață la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Alunița Popa. Recită “E ziua noastră!”. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Bianca Predescu, învață la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea învățătoarei Alunița Popa. Recită “Bondarul leneș”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut Premiul I.

Ines Buican, învață la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Alunița Popa. Recită “Fluturii”, de Elena Farago. Cu această poezie, a obținut Premiul al II-lea.


Clasa Pregătitoare


Ion Alexandru Stancu, învață la Școala Gimnazială din comuna Castranova (Dolj), sub îndrumarea profesoarei Luminița Goronoiu. Recită “Strop de rai”, de Aurora Luchian. Cu această poezie, a obținut mențiune.

Andreea-Maria Călina, învață la Școala Gimnazială din comuna Crușeț (Dolj), sub îndrumarea învățătoarei Paula Nicola. Recită “E 1 iunie”, de Niculina Mureșan. Cu această poezie, a obținut Premiul al III-lea.