Căutăm actori pentru trupa de teatru amator a bibliotecii

cutezatorii_new

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează înscrieri pentru trupa de teatru amator „Cutezătorii”. Pentru înscrieri, doritorii pot apela numărul de telefon 0251532267 sau pot trimite un e-mail la adresa bib@aman.ro.

Trupa de teatru amator „Cutezătorii” își reia activitatea pe perioadă nedeterminată. Prin acest proiect, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” dorește să contribuie la dezvoltarea ofertei culturale a Craiovei și, de asemenea, se le ofere seniorilor cadrul și resursele necesare pentru pregătirea și montarea spectacolelor de teatru.

Robert Vladu este noul regizor și coordonator al trupei de teatru. Este absolvent al Departamentului de Arte, secția Actorie, din Craiova, profesor de Actorie la Centrul Cambridge „Simone Educational Center”, actor colaborator la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și la Opera Română Craiova. Robert Vladu este chitarist, psalt și autor al volumului de poezii „Subnegrul ceas al blândei nopți” (2020).

În prezent, trupa de teatru amator „Cutezătorii” este alcătuită din următorii membri: Elena Găină (77 de ani), Iulia Firan (70 de ani), Nicolița Iuan (67 de ani), Mimi Ghiță (64 de ani), Sever Tupangiu (70 ani) și Florina Stolojan (65 ani).

Trupa de Teatru „Cutezătorii” a fost înființată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în 2011, în cadrul proiectului „Clubul pensionarilor”. Până în 2016, la momentul suspendării activității, „Cutezătorii” au pus în scenă mai multe spectacole („Gaițele”, „A murit Bubi”, „Titanic vals”, „Siciliana”, „Pacea cu zmeii”, „Încurcă lume” ș.a.), atât la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, cât și la Opera Română Craiova sau la Penitenciarul din localitate, la Brașov, în localitățile doljene Castranova, Vârvor și Coșoveni, precum și în cadrul a două ediții ale Festivalului Internațional de Teatru „Krastyo Pishurka” din Lom (Bulgaria).

Între 2013 și 2016, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a organizat trei ediții ale Festivalului de Teatru „Mereu Tânăr”, la care au participat, alături de „Cutezătorii”, trupe și cercuri de teatru din București, Brăila și din Piatra Neamț. De la înființare și până în 2016, „Cutezătorii” au fost coordonați de bibliotecarii Liana Resteanu, Mădălina Florescu și Dragoș Manea.