Clubul de lectură

Clubul de lectură “Cărţile Copilăriei”

afis-clubul-lectura2Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” invită micuții craioveni sa devină membri ai Clubului de lectură „Cărțile Copilăriei”, club care îşi va desfăşura activitatea începând cu această toamnă în cadrul Bibliotecii “Aman”.
Clubul de lectură este organizat în cadrul Programului național de lectură ”Cărțile Copilăriei” iniţiat de Asociatia Curtea Veche şi susținut de membrii Familiei Regale a României.
Clubul este structurat pe două grupe școlare: clasele I-IV și clasele V-VIII și const[ în două întalniri pe lună pentru fiecare grupă.
Atelierele din cadrul clubului de lectură îndeamnă la interactivitate, scopul fiind ca cei mici să ia contact cu o abordare neconvenţională a cărţilor, care să-i încurajeze să le citească integral acasă. În plus, doreşte să familiarizeze copiii cu opere consacrate ale literaturii universale care nu sunt incluse în programa şcolară, volume publicate în cadrul Colecției “Cărțile copilăriei” a editurii Curtea Veche Publishing: Cocoşatul de la Notre-Dame. Repovestire după romanul lui Victor Hugo”; „Odiseea” repovestită după Homer; povestea care a marcat copilăriile părinţilor – „Black Beauty”; volumul „Marile speranţe. Repovestire după romanul lui Charles Dickens”.

Echipa Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, Clubul de Lectură „Cărțile Copilăriei”,
Sofia-Lavinia Cercel, bibliotecar
Denisa Daniela Adam, bibliotecar
Stela Marinela Bogoslov, bibliotecar
Dragoș Manea, bibliotecar